Gaddafis sykepleier søker asyl i Norge

0Shares
Mye kan tyde på at det Galyna Kolotnytska, som jobbet tett med Gaddafi i åtte år, skal VG ha blitt fortalt fra flere uavhengige kilder.
Samtidig som norske jagerfly bomber den lybiske statsleders styrker, har flere av hans nærmeste søkt tilflukt til Norge. Den ukrainske sykepleieren befant seg i natt på Refstad asylmottak på Sinsen i Oslo.
Ifølge VGs kilder satt hun i avhør med Politiets Utlendingsenhet i går, og skal der ha informert om hvem hun var, og at hun hadde jobbet som sykepleier for den libyske statssjefen. VG har fått bekreftet asylsøknaden fra flere uavhengige kilder.
Kjent gjennom Wikileaks
Kolotnytska ble for alvor kjent da hun i amerikanske ambassadedokumenter, som ble gjort kjent gjennom varslernettstedet Wikileaks, ble omtalt som “en yppig blondine” av USAs ambassadør i Libya.

Hun skal alltid ha vært med Muammar Gaddafi på reise og vært den som hadde lengst fartstid hos ham.
UDI: ingen kommentar
Asylmottakets leder, Kjell Rogne, viser til Utlendingsdirektoratet (UDI) i saken. Kommunikasjonsrådgiver Åsmund Eide i UDI opplyser at de ikke kommenterer hvem som har søkt om asyl eller ikke, skriver smp.no.
– Dette er personer som søker beskyttelse, og det er ikke alltid i deres interesse at vi kommenterer deres sak. Vi må i så fall fritas for taushetsplikten, eller vedkommende kan velge å snakke for seg selv, sier kommunikasjonsrådgiveren til smp.no.
Verken Justisdepartementet, Politiets sikkerhetstjeneste (PST) eller Politiets Utlendingsenhet har ønsket å kommentere saken overfor VG Nett.