Butikkeier dømt for ulovlig arbeidskraft

En kjøpmann tilknyttet Joker-kjeden lot en nepalsk kvinne med falsk identitetsbevis jobbe svart. Nå er han dømt for bruk av illegal arbeidskraft og kastet ut av Norgesgruppen.
Foto: Lars K. Flem
Lot nepalsk kvinne med falsk identitetsbevis jobbe svart på Joker på Ammerud.
0Shares
Politiet kom på sporet av saken da kvinnen ble stanset i en billettkontroll på T-banen, hvor hun oppga falsk identitet, ifølge handlesbladetfk.no.

Eieren av Joker butikken skal tidligere ha benyttet illegale innvandrere som arbeidskraft. Arbeiderne skal ha bodd i kjelleren, blitt betalt luselønn og fått mat som ikke lenger kunne selges i butikken. Kjøpmannen er nå dømt til åtte måneders fengsel og inndragning av 700 000 kroner.

Kastes ut av Norgesgruppen

Selv nekter kjøpmannen store deler av det han er dømt for, og forklarer at han bare har hjulpet folk. Ifølge forsvareren er kjøpmannen svært fortvilet over forholdene, som bare gjelder for noen få av hans ansatte.

Kjøpmannen, som frem til nå har drevet fem dagligvarebutikker for både Joker og Spar i Oslo og Romerike, blir også kastet ut av Norgesgruppen etter en dom i Nedre Romerike Tingrett.
– Denne dommen vil snarlig få konsekvenser for hans kjedemedlemskap, og vi ønsker fra vår side å avslutte samarbeidet. Vi beklager at kjeden indirekte er trukket inn i ulovlig virksomhet og er tilfreds med at saken er oppklart og at dommen er klar, sier konserndirektør Per Roskifte i Norgesgruppen til Dagens Næringsliv.