Frp ønsker kartlegging av skolevold i Oslo

– All vold og trusler i skolen er uakseptabel, elevene har rett på et godt og trygt læringsmiljø, og lærerne har rett på et trygt og godt arbeidsmiljø, sier Frps Roy Steffensen, som er leder av Utdannings- og forskningskomiteen.
Foto: Frp
Frp vil kartlegge hvilke skoler som har flest voldshendelser i Oslo, og om den kraftige økningen i vold og trusler i Oslo-skolene også gjelder andre kommuner.
0Shares

Frps Roy Steffensen, som er leder av Utdannings- og forskningskomiteen, har sendt skriftlig spørsmål til kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V) om saken.

– Vil statsråden ta initiativ til å få oversikt over hvilke skoler og hvilke bydeler veksten har vært størst, og hvor utfordringen er størst, og følger utviklingen i Oslo resten av landet?, skriver Steffensen blant annet.

Han viser til Klassekampens sak fredag hvor det kommer fram at rapporterte volds- og trusselhendelser økte fra 1.940 i 2016 til 4.071 hendelser i 2018. Tallene er hentet fra utdanningsetaten i Oslo og viser at de fleste involverte elevene er i alderen seks til tolv år.

Hovedverneombud Einar Osnes i utdanningsetaten i Oslo sier til avisen at disse hendelsene skaper langvarige psykiske plager, og at dette er det største arbeidsmiljøproblemet i skolene i hovedstaden.

Steffensen vil vite om den samme utviklingen skjer i andre kommuner i landet.

– All vold og trusler i skolen er uakseptabel, elevene har rett på et godt og trygt læringsmiljø, og lærerne har rett på et trygt og godt arbeidsmiljø. Derfor er det viktig å finne ut årsaken til utviklingen som utdanningsetaten i Oslo rapporterer om, skriver han.