Foreslår å nekte asylbarn lommepenger

Havner i rusmiljøene: Ifølge en oversikt fra UDI har 600 mindreårige forsvunnet fra asylmottak de siste årene. Miljøarbeidere er frustrerte fordi de mener samfunnet ikke vil hjelpe til.
Foto: Daniel Marenco
Statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justis- og politidepartementet mener at asylsøkere under 18 år som stikker av fra mottak, bør nektes lommepenger.
0Shares
1200 enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år var innom norske mottak i 2010. I fjor forsvant 103 av dem, mens 30 har kommet tilbake.

Regjeringens innvandringstalsmann, Pål Lønseth, tror færre vil stikke av fra mottakene dersom det innføres innetider etter et bestemt klokkeslett, skriver Dagsavisen. 

Forslaget ble lagt frem under Utlendingsdirektoratets årskonferanse tirsdag. De som jobber på asylmottak, sukker tungt over utspillet. 
– Vi har mindreårige asylsøkere som er tunge rusmisbrukere. Selvfølgelig gir vi dem innetider, men de bryr seg ikke, sier miljøterapeut Nikolas Dannevig Gaarder ved Hvalstad ankomstmottak i Asker til Dagsavisen.

Lommepengekutt ingen hindring
 

Forslaget om trekk i lommepenger, 240 kroner som deles ut annenhver uke, møtes med skuldertrekk blant ansatte på mottaket.
– Ungdommene bryr seg ikke om de mister 500 kroner i måneden, de tjener mye mer på å selge narkotika, sier han, og forteller at de ansatte mottar drapstrusler fra mindreårige enslige asylsøkere, som nærmest bruker mottaket som hospits.