Flere innvandrere i Norge om 50 år

Heller "polsk" enn "muslimsk" overtakelse i Norge, ifølge ferske SSB-tall: befolkningen vil øke med to millioner i de neste 50 årene. Flesteparten av nykommerne vil være katolikker fra Polen.
Foto: Michael Lubieniecki
Nye tall fra SSB viser en folketallsøkning på to millioner. 
I dag la Statistisk sentralbyrå (SSB) fram en ny framskriving. Ifølge de ferske tallene antar SSB at folketallet i Norge vil øke med to millioner de neste 50 årene, skriver Klar Tale.
Samtidig vil det være mellom 1,3 og 2,3 millioner mennesker med innvandrerbakgrunn i Norge. Nå krever Fremskrittspartiet at myndighetene stanser innvandringen, blant annet ved hjelp av folkeavstemning. 
– Innvandrere og deres barn kan utgjøre opp mot halve befolkningen i Norge i 2060. Dette vil i så fall være en dramatisk økning som vi bør gjøre alt for å stoppe, sier Per-Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsmann.

Ingen “muslimsk overtakelse”

SSB-forsker Hans Brunborg er imidlertid helt uenig i Amundsens og hans partis spådommer.
– I dag kommer det flest innvandrere fra Sverige, Polen, Pakistan, Irak og Somalia. Vi ser at særlig tilveksten av øst-europeere og særlig polske katolikker er sterkest. Framskrivingen viser enda sterkere at vi ikke er på vei mot en befolkning med et muslimsk flertall. SSB mener derfor det er feil å tro at Norge vil få muslimsk flertall om 50 år, sier Brunborg til Klar Tale.