– Bekreftelse på at Frp tar feil

Kritiserer Frp og Christian Tybring-Gjeddes innavndringsutspill: Oslo Aps håpefulle bystyrekandidater Prableen Kaur (t.v) og Abdullah Alsabeehg.
Foto: Privat
Aps to bystyrekandidater kommer med sterk kritikk av Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde og hans utspill i integreringsdebatten.
Frps stortingsrepresentat og leder i Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, hadde i sin landsmøtetale en utfordring til Ap og Høyre om at integreringstiltak skulle baseres på fem byggeklosser. Den ene ifølge Tybring-Gjedde var «assimilering av frihetsverdiene, likeverd, likestilling, ytringsfrihet, pluralisme og personlig frihet”.
Feil virkelighetsbeskrivelse

I dag har Inkluderingsutvalget lagt frem sin rapport. De unge bystyrekandidatene i Oslo Abdullah Alsabeehg (24) og Prableen Kaur (18) fra Arbeiderpartiet synes det utvalget har konkludert med når det gjelder grunnleggende verdier i det norske samfunnet er positivt.
– Rapporten viser at virkelighetsbeskrivelsen til Tybring-Gjedde er feil, ettersom åtte av ti mener at ulik religiøs bakgrunn ikke er til hinder for å dele grunnleggende verdier, sier Kaur til utrop.no.
Alsabeehg støtter sin partifelle.
– Fremskrittspartiet har i alt for lang tid fått dominere verdidebatten på gale premisser med negativt fortegn. Det er godt å få bekreftet at deres oppfatning ikke er riktig.

Dialog

Kandidatene mener at dialog mellom ulike samfunnsgrupper er nødvendig for å bringe mer forståelse, og at det er viktig at personer fra minoritetsmiljøene blir mer synlige i samfunnsdebatten.
– Man ser at det begynner å bli flere aktive, og det gir håp om at samfunnsdebatten i fremtiden blir mer nyansert, sier de to til utrop.no.