Vil ha kurs mot jødehat

FORNØYDE: Tran Bao Luong (15), Kaja Løvholen (15) og Navid Safi (15) fra Hellerasten skole er fornøyde med statsbudsjettet. Men de skulle gjerne fått gratis skolebøker når de neste år begynner på videregående trinn 1 (Vg1). Kristin Halvorsen. FOTO: Rune Kongsro. / regjeringen.no
Foto: Rune Kongsro/ Regjeringen.no
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) vil bevilge seks millioner kroner til å kurse lærere i å bekjempe antisemittisme og rasisme.
0Shares

I tillegg til kurs for lærerne vil regjeringen også oppfordre skolene til å markere Holocaustdagen hvert år. Selv vil regjeringen markere dagen særskilt ved grunnlovsjubileet i 2014, skriver Vårt Land.

Det skal også utarbeides mer læremateriell, prøves ut modeller der foreldrene trekkes inn i arbeidet og vurdere om klasseledelse og læringsmiljø gjør nok mot antisemittisme, rasisme og etniske konflikter, skriver Nrk.

En rapport fra Oslo-skolene som ble lagt fram i forrige uke, viste at over halvparten av elevene har hørt ordet jøde bli brukt som skjellsord, og at over 33 prosent av jødiske elever opplever hets.

Rapport fikk konsekvenser
Rapporten har ført diskusjonen om jødehat opp på høyeste politiske nivå. Tidligere i dag ble det ført debatt i stortinget om tiltak mot jødehat og jødehets, og det var til dels stor uenighet om virkelighetsbeskrivelsen.

Utdanningsminister Audun Lysbakken (SV) beskyldte i etterkant av debatten KrF og Frp for å skape unødvendig splittelse om tiltak for å senke antisemittismen i Norge. Det skriver Vårt Land. Lysbakken mener regjeringen nå gjør en masse. Krf beskylder imidlertid den rødgrønne regjeringen ikke å skjønne alvoret.