Melder seg ut av Frp

Joseph Salomonsen melder seg ut av Frp og kommer med sterk kritikk av partiets politikk
Foto: Fylkestinget i Vest-Agder
Fylkestingspolitiker sier studier i statsvitenskap gjorde at han oppdaget alvorlige feil i Frps politikk.
1Shares

Joseph Salomonsen (35) kommer med kraftig kritikk av Frp i forbindelse med sin utmeldelse av partiet, melder Fædrelandsvennen.

– Jeg begynte å studere statsvitenskap for å gjøre en bedre jobb som politiker. Å studere statsvitenskap er politisk selvmord for en Frp-er. Først ble jeg svekket i min tro, siden fant jeg sentrale feil i partiets politikk. Den norske modellen med blanding av privat og offentlig fungerer optimalt. Det viser alle indekser. Det er mye å ta fatt i, men man trenger absolutt ingen kursendring, sier Salomonsen til avisen på Sørlandet.

– Galt med kollektive angrep
Salomonsen er bekymret for det han mener er Frps stigmatiserende retorikk overfor innvandrere.

– Visst har vi utfordringer med deler av islam, men vi må angripe det individuelt. Kollektive angrep er dumt. En stor oljenasjon som Norge må styres av mer ansvarlig politikk enn hva Frp viser til. Styrken på et demokrati vises ut fra hvordan man behandler minoriteter, men i Frp er det en svakhet hvis man innrømmer minoriteter noe, sier han.

Han presiserer imidlertid at han ikke har vært utsatt for dårlig behandling av partiet.

– Jeg har bare godt å si om mine partikolleger. Jeg har fått god behandling, sier han.

Fremgangsrik

Da Salamonsen kom fra Iran til Norge som 12-åring het han Soleimansadeh (sønn av Salomon), men laget senere en norsk variant av navnet sitt, skriver Nettavisen. Salomonsen har etter hvert diverse meritter på CV-en. Han jobber som researcher for Oxford Research og har studert statsvitenskap og sammenlignende religionsvitenskap i Norge og Canada. Nylig ble han kåret til årets student av Universitetet i Agder, der han for tiden tar masterstudier i statsvitenskap. I fjor ble et essay han hadde skrevet valgt ut som beste norske bidrag i en essaykonkurranse i forbindelse med Europarådets konferanse om demokrati og desentralisering. I 2007 ble han første Frp-er til å lede et innvandrerråd, nærmere bestemt innvandrerrådet i Kristiansand. De siste årene har han sittet som representant i Fylkestinget i Vest-Agder for Frp, men melder seg nå altså ut av partiet.