Ny lokalleder i SV har innvandring som hjertesak

Aram Karim er ny leder for Tønsberg SV. Han vil sette fokus på asyl- og innvandringspolitikken.
Foto: Skjermdump/facebook.com/TonsbergSVogFerderSV
Aram Karim (19) er ny leder for Tønsberg SV. Asyl og innvandring, og unges politiske representasjon er hans hjertesaker.
0Shares

Nittenåringen forteller til Tønsberg Blad at han gleder seg til å jobbe med styret, og ta fatt på de nye arbeidsoppgavene.

Karim fikk vite at han fikk vervet på Tønsberg SVs årsmøte forrige torsdag.

– Det er som sagt hyggelig med tilliten, men det er også en del ansvar som medfølger å ha et sånt verv. Ikke minst organisatorisk, men der tror jeg at jeg har mye å bidra med, sier Karim til tb.no.

– Feil syn på innvandring

Fra før har Karim vært fylkesleder i Vestfold og Telemark SU. For han var det spesielt en sak som gjorde at han begynte i politikken.

– Jeg mener at Norge har feil syn på asylpolitikken og innvandringspolitikken . Dette er mennesker som trenger hjelp, og som det er mulig å ta inn i samfunnet uten at det skal være en så stor utfordring som enkelte påstår at det er, forklarer han.

Ungdomsrepresentasjon i politikken ser han også på som viktig.

– Jeg opplever at når ungdommer ser at de blir representert av noen som er som dem, prater som dem og har mange av de samme erfaringene som dem, får de et helt annet forhold til politikk.