Lover oppholdstillatelse på fire uker

En 35 år gammel kvinnelig UDI-ansatt er pågrepet og fått utvidet siktelse etter å ha hjulpet asylsøkere med å få ulovlig opphold i landet.
Foto: Illustrasjonsfoto
Søkere og deres familier som har fått arbeidstillatelse skal få søknadene sine behandlet i løpet av fire uker, lover direktoratet
0Shares

UDI samarbeider med Skatteetaten, politiet og Arbeidstilsynet på servicesentrene for utenlandske arbeidstakere i Oslo, Stavanger og Kirkenes. Søknadene levert der er behandlet på 5 – 10 dager. 

– Vårt mål er å tilrettelegge søkeprosessen for arbeidsinnvandrere og deres familier.  Derfor har vi nå saksbehandlingstid på fire uker fra søknadene er mottatt hos oss, sier avdelingsdirektør i UDI, Karl Erik Sjøholt, til udi.no.

Viktig å kjenne regelverket

I tillegg organiserer UDI i år tre brukerrådsmøter for arbeidsgivere, for å få med innspill og kommentarer, informere om regelverket og nye elektroniske løsninger. 
– Vi vil gjerne være i dialog, og innspill fra arbeidsgivere er viktige for oss. Samtidig er det viktig at folk har kjennskap til regelverket og rutiner slik at søknadene blir riktig utfylt og dokumentert. Det gjør søknadsprosessen raskere, sier Sjøholt til udi.no.