Sandnes-moské skal rives

World Islamic Mission er en av mange moskéer i Oslo. Nå blir Sandnes eneste bønnehus for muslimer i Vågsgaten revet ned, og menigheten går en usikker husjakt i møte.
Foto: Flickr
Bygget som huser den eneste moskéen i Sandnes skal rives. Nå leter det muslimske miljøet etter nytt lokale for sine 728 medlemmer.
Sandnes’ eneste moské ligger i Vågsgaten og har vært tilholdsstedet til 728 medlemmer, et stadig økende antall. Nå skal imidlertid hele kvartalet hvor moskéen holder til rives, skriver Sandnesposten.
Imam, Tehsin Hussain, tror moskeen kun har ett år igjen i de nåværende lokalene. Når riveplanene får en bestemt dato, står imamen overfor en vanskelig oppgave med å finne nye lokaler. 
– Ingen liker uklarheter og en usikker fremtid. Ett av nabobyggene er allerede revet, og rivingen smitter videre til resten av byggene. Vi har ikke fått klare beskjeder om når bygget skal rives, sier Hussain til Sandnesposten.

Trenger et fast sted

Ali Chaudry ved Sandnes-moskeen hevder det er viktig for Sandnes kommune at menigheten får et stabilt tilholdssted.

– Vi er gode samarbeidspartnere med kommunen når det gjelder integrering. Moskeen er et viktig apparat i dette arbeidet, fordi vi har tillit hos de nye innvandrerne som kommer til landet. Vi har selv vært i gjennom den prosessen, og kan lettere integrere andre og forklare det norske levesettet, forklarer Chaudry til Sandnesposten. 

I dialog

Varaordfører Kåre Hauge (Ap) sier han har vært i kontakt med moskeen, og at kommunen er med i letingen og holder øynene åpne. 
– Vi sier i fra om det dukker opp noe som kan være akutelt, sier Hauge til Sandnesposten.