Gikk sammen for bedre integrering

Fjelltursintegrering: innvandrere fikk selskap av statsråder og medlemmer av kongefamilien under årets "Til Topps"-arrangement.
Statsråd Audun Lysbakken fikk selskap av nesten 300 til toppen av Galdhøpiggen den første dagen i årets sprekeste integreringsarrangement.
0Shares
Til Topps ble arrangert for fjerde gang denne helgen. I år deltok over 1000 deltagere fra ulike grupper av flyktninger, Røde Kors, asylsøkere, norskopplæringssentre og kommunetiltak.
– Til Topps-prosjektet handler om å skape vennskapsbånd og lokale møteplasser gjennom hele året, ved at frivillige og deltakere forbereder seg sammen til turen og beholder kontakten etterpå, forklarer leder for IMDi Vest Ohene Aboagye.

Ga mersmak

Flere har fått mersmak etter å ha vært med tidligere. Farhiyo Yusuf, seksbarnsmor fra Somalia, har trent mye og byttet til kortere kjole og fjellsko for å lettere klare turen denne gangen.
– Forrige gang gikk jeg fra Spiterstulen og det var mye vanskeligere. Men det var deilig og jeg ville tilbake. Og nå er jeg her igjen. Det har vært greit å gå opp denne gangen og jeg er kjempefornøyd, fortalte en smilende Farhiyo til imdi.no.

Nådde symbolsk til topps

Statsråd Audun Lysbakken fikk selskap av nesten 300 til toppen av Galdhøpiggen den første dagen i årets sprekeste integreringsarrangement.
– Markeringen viser alle som er her at innvandrere kan nå til topps i Norge, sa barne-, likestillings- og inkluderingsminister til imdi.no.