Etiopiernes telt fjernet for andre gang

Møter motstand: Teltene til de papirløse asylsøkerne som har protestert utenfor Oslo Domkirke, er fjernet for andre gang
Foto: Flickr
Politiet fjernet torsdag kveld telt utenfor Oslo domkirke for andre gang i løpet av dagen.
0Shares

Noen timer etter at politiet fjernet de to teltene som sto ulovlig oppført utenfor domkirken, satte de papirløse asylsøkerne som bodde i teltene opp et nytt. Torsdag kveld fjernet politiet også dette.

– De har ikke lov til å ha telt der, vi har gitt dem beskjed om dette før også. Dette er ingen campingplass. Hvis man skal på camping, må man dra på en campingplass, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt ifølge Laagendalsposten.

Partytelt
Teltene som ble fjernet torsdag formiddag, ble satt opp i februar i forbindelse med at en gruppe etiopiere sultestreiket utenfor kirken. Begrunnelsen for å fjerne teltene, som sto tett inntil kirkeveggen, var blant annet brannfare. Teltene ble fjernet, men ble senere på dagen erstattet med et partytelt.

– Det etiopierne og iranerne ønsker, er å gjøre saken sin synlig. Hvis du sitter på mottak rundt omkring i landet, har du veldige dårlige muligheter til å bli hørt, sier leder Kari Helene Partapuoli i Antirasistisk Senter til NTB.

Hun avviser at teltene utgjorde noen brannfare. Hun mener denne begrunnelsen er et tegn på at rommet for fredelige markeringer blir stadig trangere i Oslo.