Svartelister akademikere

Uthengt i anti-islamsk nettside: universitetsprofessor og samfunnsdebattant Thomas Hylland Eriksen.
En anti-islamsk nettside svartlister akademikere og offentlige personer som er "for innvandring og islamisering".
Siden er opprettet av Oddbjørn Jonstad, som forklarer til På Høyden at han gjorde det for at de som uttaler seg om innvandring og islamisering skal forstå konsekvensen av deres holdninger.
 – Nei, nei! De [som står på listen] må bare tenke gjennom hvilke holdninger de har og hvilke konsekvenser det får på lang sikt. Folk som ser listen bør tenke at de som står der ikke skal få noen posisjoner i samfunnet fordi de har holdninger som gjør at de ødelegger det på lang sikt, sier Jonstad.
Universitetsrektor uthengt
Blant de svartlistede er rektor ved Universitetet i Oslo (UiO) Ole-Petter Ottesen, professorene Thomas Hylland Eriksen, Jørgen Lorentzen og Per Fugelli ved UiO. Randi Gressgård som er forsker ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK) på Universitetet i Bergen, er også på listen.
– Jeg reagerte ved å tenke at det er veldig oppsiktsvekkende å poste en slik liste under et slikt domenenavn i lys av det som skjedde 22. juli. Men jeg føler meg ikke direkte truet, sier kjønnsforsker Randi Gressgård, til forskerforum.
Skrevet etter 22. juli.
Vårt Land viser til at innholdet på nettsidene ble skrevet etter 22.juli, selv om Jonstad selv ikke vil bekrefte dette.

Jonstad var tidligere medlem i FrP, men ble ekskludert i 1999. Han er nå leder av Norsk Folkeparti, som han også stiftet, melder forskerforum.no.