– Vi kan lære av Norge

 
Foto: Claudio Castello
Chiles ambassadør, Juan Anibal Barria, understreket de viktige forbindelsene mellom begge land under dagens nasjonaldagsfeiring på ambassaden i Oslo
Utrop var tidligere i kveld på plass under den årlige mottakelsen på Chiles ambassade i anledning landets uavhengighetsdag. Både folk fra det chilenske miljøet og nordmenn var invitert.
Under talen til ambassadør Juan Anibal Barria (bildet) snakket han om den siste tids utvikling i hjemlandet. 
– Chile vokser. Og med vekst kommer nye utfordringer frem. Utfordringer som jeg er helt sikker vi kommer til å klare i årene fremover. Ting kan være perfekte, men det finnes helt klart viktige målsetninger som vi må strekke oss etter. En godt offentlig utdanningsvesen og like rettigheter og plikter uansett etnisk og sosioøkonomisk bakgrunn, bør være malen for utviklingen fremover.
Bør lære av Norge
Barria hevder Norge og det norske folks standhaftighet i etterkant av 22. juli bør være en inspirasjon for folkestyret i Chile.
– Vi må utvikle en kultur hvor det er fellesinteressene og den fornuftige debatten som styrer, ikke fysisk eller verbal vold mot den som er på motsatt side i politikken. Når tragedien slo til her i Norge 22. juli så skapte det et samhold uten sidestykke. Chile bør lære av dette, slik Norge har lært oss å kjenne, avrundet han.