Kronprinsen takket renholderne Gunnigle, Chipas og Aasen

Kronprins Haakon i videomøte med Felicia McGill Chepas, Angus McGunnigle og Naemy Trandum Aasen som gjør en ekstra innsats for å holde viktige virksomheter rene og smittefrie under koronakrisen.
Foto: Remi Hjellvoll, Det kongelige Hoff
– Dere har en samfunnskritisk funksjon. Takk for den viktige jobben dere og alle renholdere gjør i Norge, sa kronprins Haakon Magnus i går på videomøte fra Skaugum med Angus Mc Gunnigle i Oslo, Felicia McGill Chipas i Trondheim og Naemy Trandum Aasen i Kongsberg.
162Shares

– Jobben dere gjør på sykehus, i matbutikker og rundt omkring i samfunnet er utrolig viktig – hver dag, men særlig nå med virusutbruddet vi har i Norge og i hele verden. Dere og alle andre renholdere gjør nå en jobb som betyr at vi kan ha bedre kontroll på denne situasjonen enn vi ellers ville hatt, sa Kronprinsen til renholderne. 

– Betyr alt å bli kalt hverdagshelt

– Han satte virkelig stor pris på den jobben vi utfører, spesielt i den tida vi har akkurat nå. For oss er det godt å vite at samfunnet virkelig bryr seg, sa Felicia McGill Chepas til NRK etter samtalen med kronprinsen. 

Felicia McGill Chipas. (Foto: Pål Sture, Norsk Arbeidsmandsforbund)

Renholder Felicia Mcgill Cephas kommer opprinnelig fra Liberia, men har bodd i Norge i flere år. Hun forteller at hun hadde sommerfugler i magen før hun fikk snakke med kronprinsen via telefonen sin. Men nervøsiteten forsvant under samtalen. Kronprinsen hadde sagt hun er en hverdagshelt, og det betyr alt for henne sier hun i intervjuet med NRK.

– Det betyr alt for meg å bli kalt en hverdagshelt. Jeg er så stolt av alle rundt med som støtter meg, og jeg kjenner ekstra mye på det under koronakrisen. For det er mye å gjøre akkurat nå.

– Alle renholdere bør være stolte

– Alle renholdere har god grunn til å være stolte av jobben de gjør. Det krever både kompetanse, grundighet og utholdenhet å ha et slikt yrke, sier kronprinsen til NRK.

Angus McGunnigle. (Foto: Stina Bergsten, Norsk Arbeidsmandsforbund)

I løpet av den siste tiden har alle tre fått kurs i smittevern. Angus McGunnigle jobber til daglig med gulv- og vindusvask og er tillitsvalgt i AB Solutions. Etter koronautbruddet har han blitt trent opp i smittevask – desinfisering, blant annet med spesialoppdrag på Ullevål.

Meldte seg frivillig til smittevern

Naemy Trandum Aasen jobber for tiden på Kongsberg Næringspark og representerer en av de mange som har meldt seg frivillig til å jobbe med smittevask. Også Felicia McGill Chepas kunne fortelle om hvordan hun nå jobber grundig for å forebygge smitte på jobb for ISS i Trondheim.

Naemy Trandum Aasen, hovedtillitsmann for 1150 renholdere i Eir Renhold. (Foto: Ove Ronny Haraldsen, Kongsberg Gruppen.)