Glade for PFU-kjennelse

Brennpunkt-journalist Ola Flyum, skjønner de sterke reaksjonene på tirsdagens avslørende dokumentar om Srebrenica, men avviser kontant at han skal ha tatt serbernes parti.
Foto: facebook.com
Bosniere i Norge er glade for at Pressens Faglige Utvalg (PFU) har felt NRK Brennpunkts dokumentar "Byen som kunne ofres".
0Shares
Filmen, som ble sendt på NRK i april, handler om byen Srebrenica, men forteller ikke hele historien om massakren og de påfølgende rettssakene, skriver Fædrelandsvennen. 
– Flere kontroversielle kilder står fram, uten at deres påstander veies opp mot konklusjoner fra rettsprosessene som disse kildene i praksis argumenterer imot, heter det fra PFUs avgjørelse.
Fokus på konstruktiv debatt
For at debatten skal være konstruktiv og sannferdig, er det viktig å diskutere det ut fra riktige forutsetninger, påpeker norsk-bosniske kilder.
– Våre foreninger i Norge har fra første stund påpekt NRKs kildebruk i filmen som diskutabel. Personer som står oppført som konsulenter på rulleteksten, ikke som åpne kilder i filmen, har vært omdiskutert på grunn av sine ytringer og handlinger, heter det i en pressemelding fra STECAK- foreningen for unge fra Bosnia-Hercegovina i Norge.