– Breivik lider av paranoid schizofreni

– Tempelriddermystikken er en en del av frimurerordenen, og vært en viktig tiltrekningsfaktor for terrorsiktede Anders Behring Breivik, ifølge eks-ordensmedlemmet Roger Karsten Aase
Foto: flickr.com
Anders Behring Breivik regnes som utilregnelig av de sakkyndige, etter at deres rapport ble lagt frem klokken 13 i dag.
0Shares
I rapporten forekommer det at Breivik lider av paranoid schizofreni og var psykotisk under gjennomføringen av terrorhandlingene og under samtaler med rettspsykiatrisk personale. Dette har de sakkyndige kommet frem etter å ha hatt 13 samtaler med terroristen og sett rekonstruksjonen fra Utøya, melder VG Nett.
Under en pressekonferanse holdt av påtalemyndigheten ved Svein Holden og Ina Beyer Engh, ble det gjort klart at denne konklusjonen står, men det blir opp til domstolen å avgjøre hva Breivik blir dømt til.
– Han har over en lang periode utviklet paranoid schizofreni, som har utviklet Behring Breivik til den personen han er i dag, sier Holden på pressekonferansen.

Av kjærlighet til Norge

Ifølge Breivik ble drapene på Utøya utført av kjærlighet til sitt folk. I samtaler med psykiatere sier han at han ser seg selv som “mest perfekte ridder etter andre verdenskrig» og at hans tempelridder- organisasjon vil ta makten i Europa. Han ser seg selv som fremtidig hersker i Norge. 
Ifølge straffelovens § 44 kan man ikke straffes dersom man vurderes som psykotisk eller bevisstløs i gjerningsøyeblikket. Dersom retten er enig med ekspertenes vurdering blir det sannsynlige utfallet at Breivik dømt til psykisk helsevern. 
 – Det har vært en vanskelig, vanskelig og omfattende arbeid, sa Husby, da han ankom retten med en pose som inneholdt den rettsmedisinske psykiatrisk rapporten på 243 sider.