– Islam Net radikaliserer ungdom

Maryam Trine Skogen deltok på TV2s program God Morgen Norge forrige uke
foto: Skjermdump fra bloggen Islam i Norge
På sin blogg Islam i Norge går konvertitten "Valgerd" hardt ut mot ungdomsorganisasjonen Islam Net. Organisasjonen har fritt spillerom til å drive sin radikalisering og segregering i Norge, hevder hun.
0Shares

Maryam Trine Skogen konverterte til islam for fem år siden. Hun giftet seg etter hvert med en imam, som hun bodde sammen med et par år. Men ekteskapet fungerte ikke, og de ble skilt. Det skapte reaksjoner blant en del muslimer, forteller hun til TV 2.

Nylig deltok hun i programmet God morgen Norge på TV 2, der hun fortalte at hun gjerne ville feire jul som muslim og hvilke utfordringer det byr på. De negative reaksjonene fra strengt religiøse muslimer lot ikke vente på seg. På sin blogg, der hun skriver under navnet “Valgerd”, tar hun nå til motmæle, og kritiserer særlig organisasjonen Islam Net, som hun mener driver med manipulering av sine medlemmer.

Trusler om straff og helvete
– På konferansene, som jeg har deltatt på, inviteres de store youtube-misjonærene som driver en form for opplæring i konservativ islamforståelse, blandet med psykologiske virkemidler for store forsamlinger. Det haus[s]es opp en sterk fellesskapsfølelse, blandet med en bit offerrolle.

Det trues med helvetet, Guds straff og dommedag, hevder hun.

– All tvil eller kritisk tenkning betegnes som “fristelser fra Satan” eller “din egen egoistiske vilje til å være ulydig”. Enten blir man fanget i ledernes messende hjernevask, eller så føler man seg ganske uvel der man sitter og hører ting man knapt kan tro, skriver hun videre.

Hun har tidligere sagt at Islam Net ikke er noen trussel, men nå er hun ikke så sikker lenger.

– Islam Net har klart å sanke mange ungdommer i sin stall, betalende medlemmer som finansierer den enorme misjoneringen med store konferanser, en aktiv nettprofil og gatestands på Karl Johan og utenfor andre arrangement. De mottar store pengegaver og får inn enorme summer på auksjoner, skriver hun.

Radikalisering
Hun mener organisasjonen har fått økt påvirkningskraft i det muslimske ungdomsmiljøet, spesielt i Oslo, den siste tiden.

– Og ungdommen utsettes for en radikaliseringspress der det kan være veldig vanskelig å forholde seg til videregående- eller høyskole og universitet uten å bli konfrontert på daglig basis av dette “moralpolitiet”. Sosial kontroll og trusler om ekskludering fra det religiøse miljøet er hverdagskost for de fleste muslimer, også i Norge, meg selv inkludert, skriver hun i bloggen.