Ny papirløs palestiner arrestert

 
Foto: palestinerleir.no
Rami (bildet) skal ha blitt tatt hånd om av politiet mens han ventet på bussen.
0Shares

Oslo-politiet skal enten sent i natt eller veldig tidlig i morgentimene klart å gjennomføre nok en arrest av beboerne fra Palestinerleiren. Abdilrahim Ahmad Abu-Imran ble arrestert 30.november da han var på vei til LOs markering mot rasisme. Nå er turen kommet til 22-årige Rami.

Kontaktperson Ashraf Khoffas sier de ikke helt vet det nøyaktige tidspunktet for når arresten skjedde.
– Vi har siden i dag tidlig prøvd å nå ham telefonisk da vi innså at han ikke kom tilbake til leiren. sier han til utrop.no.

Ifølge Khoffas fikk de vite at arrestasjonen skjedde på en bussholdeplass i nærheten av Palestinerleiren.

– Vi regner at han skulle et annet sted. Her er det egentlig en åpen policy på hvordan folk kommer og går. Særlig nå som det er så kaldt i leiren så er det vanlig for beboerne å besøke eller overnatte hos folk de kjenner.

Kan også bli uttransportert

Abu Imran ble fengslet en uke før han ble uttransportert til Jordan. Nå frykter leirbeboerne for at Rami skal ende opp i samme skjebne.

– Vi har fått vite at han er sendt til Trandum, hvor han mest sannsynlig venter på å bli kastet ut av Norge.
Hvordan er stemningen i leiren akkurat nå?
– Nokså laber. Vi føler oss ganske frustrerte og stresset over arrestasjonen. Samtidig er vi også kampklare og vi vurderer å ha et arrangement eller en demonstasjon senere på kvelden. Regjeringen må høre på oss og ta hensyn til vår situasjon. Våre liv står i fare hvis vi sendes tilbake til Palestina, avrunder han.

Vanskelig med tiltro

Kommunikasjonsansvarlig i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, skriver i en fersk pressemelding at det er vanskelig nå å ha tiltro til at norske myndigheter vet hva de holder på med.
– Vi er kjent med at asylsøkere med bakgrunn fra leiren som har blitt tvangsreturnert, har endt opp i avhør hos jordansk og palestinsk sikkerhetspoliti. Her sendes personer tilbake til faktisk forfølgelse, og tvangsreturene fortsetter som om ingenting har skjedd. Det er uansvarlig å fortsette tvangsreturene når man åpenbart ikke har kontroll over konsekvensene, avslutter Steen.