Stifter ny organisasjon

I dypt vann: skandalen rundt tildelingsmidlene SOS Rasisme fikk i årene 2007-09 har ført til at organisasjonen må betale tilbake 6,8 millioner til staten.
Foto: sos-rasisme.no
SOS Rasisme danner en ny antirasistisk organisasjon etter å ha blitt utsatt for det de mener er en heksejakt fra myndigheter og medier.
0Shares

– Grunn den vanskelige situasjonen SOS Rasisme er i ser vi oss tvunget til å starte en ny antirasistisk organisasjon, skriver Jan Erik Skretteberg i en pressemelding til NTB.

Lokallag av den gamle organisasjonen tar nå initiativ til Nye SOS Rasisme. Organisasjonen påpeker at sentralleddet og ledende personer har fått grove anklager mot seg.

– Vi avviser disse anklagene og vet at våre tillitsvalgte på ærlig vis har jobbet for oss som lokallag og for organisasjonen som helhet, skriver Nye SOS Rasisme videre i uttalelsen.

Får konkurranse
Samtidig er det også klart at Nye SOS Rasisme får konkurranse. Ungdomspartiene som siden i fjor vår har jobbet sammen med Antirasistisk Senter for å få på plass en ny organisasjon mot rasisme har nå etablert denne. Organisasjonen, som har arbeidstittelen Arbeid mot Rasisme skal være en reaksjon på skandalen i gamle SOS Rasisme.

– Vi forsøker å unngå slike feil som SOS Rasisme har gjort, ved å lage en strukturelt sterkere organisasjon slik at en gruppe ikke får for mye makt, sier Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter til Dagbladet.