Inga Marte Thorkildsen er ny statsråd i BLD

Heikki Holmås, Bård Vegar Solhjell og Inga Marte Thorkildsen ble nye statsråder i dag.
Foto: Pressebilde av Stig Weston
Kongen har i statsråd i dag utnevnt stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen til statsråd med ansvar for Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.
0Shares

Ahmad Ghanizadeh og Henriette Killi Westhrin er utnevnt til statssekretær for statsråd Inga Marte Thorkildsen. Politisk rådgiver er Kine Sperre Horsbøl (SV).

– Inga Marte vil videreføre satsningen på barnevernet, og lede arbeidet med en stortingsmelding om integrering som skal legges frem i 2012. Hun har en faglig sterk bakgrunn, og et langvarig og tungt engasjement for feltet, sier Lysbakken.

– SV fornyer i dag mannskapet i regjering. Sammen med Kristin skal vi gjennom disse ministerpostene vise at vi er til nytte i folks hverdag, sier Audun Lysbakken, partileder i SV.

Bård Vegar Solhjell tar over miljøverndepartementet, og Heikki Holmås blir utviklingsminister. Kristin Halvorsen overtar hele kunnskapsdepartementet. Kristin Halvorsen fortsetter som kunnskapsminister, og overtar også ansvaret for forskning og høyere utdanning etter Tora Aasland.

– Vi skal snu trenden fram mot valget i 2013. For å få det til må vi tilføre det rødgrønne prosjektet ny energi. Dette laget med nye statsråder blir viktig i dette arbeidet, sier Lysbakken.

Erik Solheim går av etter nesten syv år som Miljø- og utviklingsminister. 

Dette er SVs nye statsråder:

  • Bård Vegar Solhjell er nestleder og tidligere partisekretær i SV. Han var SVs første statssekretær på Statsministerens kontor, og kunnskapsminister fra 2007-2009. Bård Vegar er opprinnelig fra Sogn og Fjordane, bosatt i Son og har representert Akershus på Stortinget siden 2009, som medlem av Stortingets utenrikskomité og parlamentarisk leder.
     
  • Inga Marte Thorkildsen er nestleder i SV, og stortingsrepresentant fra Vestfold siden 2001. Hun har bakgrunn fra helse-, miljø,- justis- og finanskomiteen, og har vært parlamentarisk nestleder siden 2009. Inga Marte leder SVs arbeidsprogramkomité.
     
  • Heikki Holmås har vært stortingsrepresentant siden 2001. Han har representert SV i finanskomiteen, og har vært leder av kommunalkomiteen denne stortingsperioden. Heikki er opprinnelig fra Bergen, og har representert Oslo på Stortinget. Han er tidligere leder av Sosialistisk Ungdom.