Kan ha blitt inspirert av terror-oppskrift

– Tempelriddermystikken er en en del av frimurerordenen, og vært en viktig tiltrekningsfaktor for terrorsiktede Anders Behring Breivik, ifølge eks-ordensmedlemmet Roger Karsten Aase
Foto: flickr.com
Bloggeren "El Ingles" kom et år før 22. juli med detaljerte planer for hvordan anti-islamske aktivister kan bruke vold og terror som virkemiddel. Et av rådene var å bruke en eventuell rettssak som arena for propaganda. Det kan ha inspirert Behring Breivik.
0Shares

“El Ingles” (“engelskmannen”) skrev på bloggen “Gates of Vienna” om hvordan en enkeltperson eller gruppe bør gå frram for å få bredest mulig gjennomslag og støtte for sine voldelige handlinger, skriver Klassekampen i dag. Terroristen Breivik var en fast leser av denne bloggen.

Bloggeren lister opp tre mulige scenarier:

  • Innbyggere i europeiske land vil danne borgervern fordi myndighetene ikke ønsker å gjøre noe med innvandringssituasjonen.
  • Gruppa eller enkeltpersoner bør ty til målrettede og nøye planlagte voldshandlinger, inkludert drap.
  • Målet for volden er å polarisere den politiske situasjonen og tvinge fram en demografisk konfrontasjon.

I likhet med bloggeren Fjordman mener “El Ingles” at Europa trues av en pågående islamsk kolonisering og at dette vil føre til en fremtidig “demografisk borgerkrig”, skriver Klassekampen.

Rettssalen som arena
Helt sentralt i “El Ingles'” innlegg er den kommende rettssaken etter en kriminell handling. Her er målet å få til en effektiv PR-kampanje.

Dersom en volderlig borgervernsgruppe ender opp i en rettssak, råder han til følgende:

– [D]e får en fantastisk anledning til å piske opp en skandale ved å gjøre rettssaken om til en tiltale mot statens innvandringspolitikk og lovgivning, skriver bloggeren ifølge Klassekampen.