Verdenskjent latinsk rapper til Vika

Norske reggaeton-entusia
Foto: Jean Nieves
Med over åtte millioner solgte album er Daddy Yankee Latin-Amerikas mest vellykkede reggaetonartist. Nå kommer 35-åringen til Oslo.
0Shares

Både CNN og Time Magazine har kåret den prisbelønte puertoricanske artisten til en av de mest innflytelsesrike artister i verden. Samtidig er dette også første gang Daddy Yankee, eller Luis Ayala Rodríguez, som han vanligvis heter, spiller i Norge. 

– Han anses å være den artisten som har bidratt til populariteten av reggaeton verden rundt, men veien var lang å gå før han nådde dit. Ettersom ingen våget å satse på reaggeton tok han saken i egne hender og startet et plateselskap der han publiserte sin egen musikk, skriver Rumy's Entertainment i en pressemelding. 

Åpnet verdensmarkedet

Daddy Yankee har åpnet dører og ører for latinsk hiphop til store plateselskaper og et bredt publikum. Flere investestorer tok blant annet interesse i reaggeton og revolusjonerte måten urban latinamerikansk musikk ble markedsført og distribuert på.

– I dag driver han plateselskapet El Cartel Records, sitt eget produksjonsselskap og et TV-show. Men fremfor alt er han kjent som den ubestridte Big Boss av reaggeton, forteller de videre i pressemeldingen. 

Konserten skal holdes på Vika Terrassen (uteplassen ved Oslo Konsert hus og Vika Kino) den 15. mai. Arrangementet åpner 18.00 og arrangørene lover mat, drikke og flere artistoverraskelser. Du er også ønsket velommen til etterfesten på Club Mango.