UDI vil forenkle årsrapport

Slik ser UDIs nettundersøkelse om årsrapporten på.
Foto: Foto: Skjermdump/udi.no
Utlendingsdirektoratet (UDI) har gått ut på nett og gjennomført en spørreundersøkelse med formål om å gjøre sin årsrapport mest mulig tilgjengelig for statsansatte, pressefolk og vanlig engasjerte borgere.
0Shares

Nettevalueringen har blitt sendt til UDIs egne ansatte, ansatte i andre deler av utlendingsforvaltningen, i staten, kommune og fylke, politikere, forskere eller journalister, samt folk som jobber i interesseorganisasjoner.

– Bakgrunnen for spørsmålene er at vi la om hele årsrapporten vår i 2011. Tidligere utga vi en ganske omfattende og tradisjonell årsmelding/årsrapport fra direktoratet i papirformat, sier Ingeborg Grimsmo,
kommunikasjonsdirektør i UDI til utrop.no.

Økt brukervennlighet

Hva motiverte dere til å gjennomføre undersøkelsen?

– Vårt ønske og behov var en mindre publikasjon som vi lett kan ta med på reiser, møter og konferanser for å distribuere, og som beskriver migrasjonen til Norge med tall og analyser. Vi har også tenkt at de fleste i dag søker etter slik informasjon på nettet, og at de som ønsker alle tallene kan finne dem på nettsidene våre.

Gjennom spørsmålene håper Grimsmo om at man har truffet målgruppen. 

– Vi ønsker også å få vurdert om det fortsatt er behov for en trykt versjon, eller om nettet er den kanalen de fleste foretrekker.

Viktig pekepinn

Foreløpig har UDI fått inn et par hundre svar, men håper på flere.

– Uansett regner vi med å ha en indikasjon på hva leserne ønsker av tall og fakta fra UDI og i hvilket format de ønsker å få det, legger Grimsmo til.