Nominert til jenteprisen

 
foto: Claudio Castello
Norsk-pakistanske Yawar Bokhari (lengst til høyre på bildet), som døde 75 år gammel sist fredag, er nominert til Plan Norges nystartede jentepris.
0Shares

Juryen, som ledes av Knut Storberget, skal dele ut prisen 11. oktober, på FNs internasjonale jentedag. Den skal gå til en person eller organisasjon i Norge som har gjort en innsats for å bedre jenters rettigheter, enten i Norge eller ute i verden.

Nå fikk tolv personer nominert ham for det arbeidet han gjorde i Pakistan, blant annet etableringen av en jenteskole og en offentlig bibliotek.

– Bokhari bør få prisen for sin ekstraordinære innsats for utdanning av jenter i Pakistan gjennom 30 år. Gjennom skolen LAMS, som han stiftet og bygde opp i byen Sultanbad, er det hittil utdannet over tusen jenter, heter det i begrunnelsen.

Mangfoldig forsamling

Listen over de nominerte viser en ganske heterogen forsamling med aktører som jobber med å fremme jenters og kvinners rettigheter.

Blant annet nomineres Enerhaugen familiekontor for sitt arbeid mot tvangsekteskap, organisasjonen Gamcotrap for sin innsats mot omskjæring av jenter i Gambia, Mama Jeanne og Mama Jeanette i Join Good forces for kampen mot voldtekt av kvinner i Kongo, boksemesteren Cecilia Brækhus for innsats som bokser og bekjemper av voldtekt og arbeid for gatebarn i Uganda, samt Mina Adamapour fra foreningen Ungdom mot rasisme.