I politiets søkelys etter trussel mot jøder

 
Foto: Claudio Castello
– Jeg skal gi dem beskyttelse jeg, Inshallah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47, skrev Ubaydullah Hussain i en Facebook-melding.

Oslo politidistrikt opplyser til NRK at de har opprettet straffesak, og at de vil starte etterforsking. PST er også varslet, og vil vurdere situasjonen fortløpende.

Bakgrunnen for kommentaren var en VG-artikkel som Hussain (lengst til venstre i bildet) lenket til på sin Facebook-profil. Artikkelen handler om jøder som føler seg utrygge i Norge i kjølvannet av flere terrorangrep i andre europeiske land. 

– Det er en måte å reagere på når jødene går ut og sier de føler seg truet av muslimer eller andre grupperinger, for jeg kan ikke se at jødene skal ta på seg offerrollen. De er en del av en okkupasjonsmakt.

– Jøder en del av en okkupasjonsmakt

Hussain er leder for den radikale muslimske gruppa Profetens Ummah, som blant annet stod bak demonstrasjonen mot Muhammed-filmen utenfor den amerikanske ambassaden i september. Han er også mannen bak kontroversielle ytringer, og har blant annet sagt at “verden trenger en ny Osama Bin Laden” under samme demonstrasjon.

– Det er en åpen kommentar, og det får være opp til hver enkelt å spekulere i hva som menes med den kommentaren. Jeg vil verken avkrefte eller bekrefte at det er en trussel, sier Ubaydullah Hussain til NRK.

Skremmende

I sin Facebook-melding utelukker ikke den radikale lederen et nytt angrep på synagogen i Oslo.

– De er en del av en okkupasjonsmakt, Israel. Så lenge en gruppering, religion eller folkeslag er i fysisk krig med islam, så er de våre fiender. Enhver gruppe eller et land som er i krig mot en annen part må forvente et svar tilbake, sier Hussain.

Forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund sier til NRK at hans menighet og det jødiske miljøet i Oslo er skremt.

– Det er skremmende. Det er ubehagelig. Når det er et miljø som klart og tydelig sier at de vil oss vondt, så blir vi engstelige, sier forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund til NRK.