– Tajik vil utradere vår kristne kulturarv

Lixom fikk æren av å møte den unge jenta som mange norsk-pakistanere taler om for tiden. Hadia Tajik, tidligere kjent som journalist og skribent, gled for kort tid siden stille inn i inkluderingsministerens kontor som politisk rådgiver
Monika Tettli, kvinnepolitisk leder av KrF i Møre og Romsdal, frykter at kulturminister Hadia Tajik (bildet) har fått jobben for å utradere Norges kristne kulturarv.
0Shares

I et oppsiktsvekkende innlegg i avisa Bygdebladet på Sunnmøre tar Monika Tettli, kvinnepolitisk leder av Kristelig Folkeparti i Møre og Romsdal, et kraftig oppgjør med det hun mener er norske myndigheters flørting med islam. 

– Vi snakker mye om humanismens verdinøytralitet. Humanismen er tuftet på kristen tenkning, moral og etikk, sier Tettli, aom selv har bodd i flere muslimske land, til Dagbladet.

– Knebøy for islamisme

Tettli jobber til daglig som morsmålslærer i arabisk på en skole i Haram kommune. KrF-lederen fra Sunnmøre er heller ikke redd for å bli stemplet som rasist, eller satt i bås med Anders Behring Breivik og hans meningsfeller.

– Jeg opplever at den norske regjeringen knebøyer for islamsk ekstremisme. Istedenfor å kreve at de som kommer hit respekterer vår kristne kulturarv og norske lover, sier Tettli til Dagbladet.

Hun stiller også spørsmål med utnevnelsen av Hadia Tajik som kulturminister. 

–  Hva tenker regjeringen med å innsette en ung muslimsk kvinne som kulturminister? Og hva vet hun om vår kristne kultur? Det kan se ut som om hun har fått jobben Stoltenbergs folk har begynt på: å utradere vår kristne kultur, og åpne dørene for en annen. Det er et farlig prosjekt, legger hun til.