Drammen Sanitetsforening

Rekrutterer flerspråklige helseambassadører

Drammen Sanitetsforening fikk besøk av helseminister Bent Høie og Stiftelsen DAM i forbindelse med presentasjonen av helseambassadør-prosjektet.
Foto: Stiftelsen Dam
Drammen Sanitetsforening har rekruttert flerspråklige innvandrerkvinner til å informere om smittevern og helsemyndighetenes koronatiltak.

Helseambassadørene er kvinner med et stort og aktivt nettverk og som snakker minst to språk. De er gode til å tilpasse seg målgruppen og til å finne de kanalene som når fram, skriver Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi)  i sin omtale av tiltaket.

En ambassadør kan nå ut til mange familier. Helseambassadørene skal ikke fortelle folk hva de skal, eller ikke skal, gjøre. De skal informere nøytralt om tiltak og smittevern.

Hjemmebesøk, Whatsapp eller Viber

Drammen Sanitetsforening lager en oppsummering av nye tiltak fra myndighetene. Disse formidles både skriftlig og muntlig til helseambassadørene. Ambassadørene besøker deretter sine kontakter og forteller om smitteverntiltak. Når det ikke er mulig med hjemmebesøk, sendes informasjonen på Whatsapp eller Viber, skriver imdi.no. Mange av møtene skjer også utendørs eller på et bibliotek.

Skal også rekruttere menn

Drammen Sanitetsforening opplyser at at det først og fremst er innvandrere over 30 år som har behov for informasjon.

Målgruppen er innvandrere som ikke nødvendigvis får med seg informasjonen som gis i norske medier. Først og fremst er det kvinner som informerer kvinner, men prosjektkoordinatorene jobber nå med å rekruttere menn som skal informere til sine nettverk.