Vil jevne Gaza med jorden

 
Gilad Sharon, sønnen til den tidligere israelske statsministeren Ariel Sharon, mener landet bør benytte den pågående offensiven til å jevne hele Gaza med jorden.
0Shares

Gilad Sharon skriver i en kronikk i den israelske storavisen Yedioth Ahronoth, at han etterlyser mer aggressivitet overfor palestinerne i Gaza, skriver Nettavisen.

Gilad virker ikke overbevist av den israelske bombingen av Gaza, og etterlyser hardere angrep. 

– Vi er nødt til å jevne hele nabolag med jorden. Vi må jevne hele Gaza med jorden. Amerikanerne stanset ikke med Hiroshima. Japanerne overga seg ikke raskt nok, så de bombet Nagasaki også, skriver Gilad Sharon i The Jerusalem Post søndag, ifølge Nettavisen.

Som far, så sønn

Faren, Ariel Sharon er beskyldt for krigsforbrytelser, og en israelske kommisjon fant ham indirekte ansvarlig for massakren på flere hundre sivile palestinere i flyktningleirene Sabra og Shatila i 1982, og fikk ham avsatt som landets forsvarsminister. Han ble senere valgt til Israels statsminister i 2001 og ledet landet fram til han falt i koma i 2006. Per i dag har han nådd vegetativ tilstand.

Vil straffe Gaza

Gilad er overbevist om at Israel bør sette inn støtet før verdenssamfunnet rekker å reagere. Han ønsker å straffe befolkningen i Gaza fordi de, på demokratisk vis, har stemt på Hamas.

– Borgerne av Gaza er ikke uskyldige. De stemte på Hamas. Gaza-borgerne er ikke gisler. De velger dette av egen fri vilje, og må leve med konsekvensene, skriver Gilad Sharon, som er en major i de israelske reservestyrkene.

Siste uke har israelske bomber drept 111 personer. Mandag ble et mediesenter som huser flere internasjonale journalister rammet. Tirsdag morgen angrep israelske F-16 fly nasjonalbanken i Gaza by, fire personer ble skadet i dette angrepet. I en pressemelding tirsdag morgen opplyser israelske myndigheter at de totalt angrep rundt 100 mål i Gaza.

Tilbake til steinalderen

Gilad Sharon er ikke den eneste som vil Gaza til livs, den israelske viseutenriksminister Eli Yishai er enig. 

– Vi må bombe Gaza tilbake til steinalderen, og ødelegge all infrastrukturen inkludert veier og vann, skal Eli Yishai ha sagt, ifølge Yeshiva World News, skriver Nettavisen.

Talsperson for Israels væpnede styrker (IDF), kaptein Bjørn Hermann er ikke i tvil om at de gjør alt for å begrense sivile tap.

– Gaza-borgerne er ikke Israels fiender, og er derfor ikke mål for IDF. IDF holder Hamas og de andre terrororganisasjonene ansvarlige for bruk av sin sivilbefolkning som menneskelige skjold, skriver Hermann i en e-post til Nettavisen.