Flere katolikker enn muslimer

Innvandring fra katolske land som Polen og Litauen har ført til nesten en dobling av registrerte medlemmer for den katolske kirken på landsbasis.
Foto: Wikimedia Commons
Aftenposten kunne i går informere om at nå er det flere katolikker enn muslimer i Norge.
0Shares

15. oktober i år var det registrert 115 234 medlemmer i den katolske kirken. Dette er nesten en dobling av medlemmer fra 2008. Den katolske kirken hadde i 2008 59 350 registrerte medlemmer. Ifølge pater Pål Bratbak Oslo i katolske bispedømme forteller Aftenposten at innvandring fra katolske land er årsaken.

– Dette er i all hovedsak et resultat av innvandring. Det har ikke vært noen stor bølge konvertitter, sier han.

Ifølge SSB hadde alle landets muslimske menigheter drøye 106 000 medlemmer i 2011. Dersom man legger til grunn en årlig vekst på omkring 6000 medlemmer i muslimske trossamfunn, slik gjennomsnittet har vært de siste syv årene, vil medlemstallet for 2012 fortsatt befinne seg under medlemstallet til den katolske kirken.

Stappfull St. Olavs kirke

Under gudstjenesten som ble holdt i anledning den første søndagen i advent, var det flere som måtte nøye seg med en ståplass. I tillegg representerte folkemassen av mennesker de fleste verdensdelene, skriver Aftenposten.no.

Før høymessen klokken elleve hadde det allerede vært holdt to gudstjenester, hvorav den ene var på norsk og den andre på polsk. Senere på dagen ble det holdt messer på vietnamesisk og engelsk, i tillegg til flere på polsk og norsk. Nettavisen informerer om at hver søndag blir det arrangert åtte gudstjenester i St. Olavs kirken i Oslo.

Oslo fortsatt mest muslimsk

I Oslo er det fortsatt flere muslimer enn katolikker. Oslos to katolske menigheter har 33 000 medlemmer i sine registre. Til sammenligning var det nesten 48 000 muslimer i Oslo i 2011, ifølge SSB.

Til tross for at den katolske medlemsmassen også i Oslo har nesten doblet seg, fra 18.700 i 2008 til i dag, er det inntil videre langt flere muslimer i hovedstaden.