En vant, den andre forsvant

Vinner og forsvinner: Holmås vant kampvoteringen og sikret seg førsteplassen i Oslo SV. Chaudhry derimot forsvinner ut av rikspolitikken etter gårdsdagens nederlag.
Foto: Farid Omer
I går kveld fant den mye omtalte kampvoteringen mellom Holmås og Chaudhry sted. Det ble en nervepirrende valgthriller for de 697 stemmeberettigede som møtte opp. Holmås vant mens Chaudhry forlater rikspolitikken.   
0Shares

I går kveld klokken 18 startet nominasjonsmøtet i Oslo SV på Sogn videregående skole. Utover kvelden ble det klart at Holmås fikk 395 stemmer mot Chaudhrys 301, mens èn stemte blankt, skriver Dagsavisen.  

Intens mobilisering

Siden august i år fikk Oslo SV 340 nye medlemmer. Chaudhry vervet i underkant av 300 personer, mens Holmås skal ha vervet et sted mellom 40 og 50, skriver Dagsavisen. Holmås-leiren mobiliserte voldsomt og ringte til rundt 1.500 av partiets vel 2.000 medlemmer i forkant av nominasjonsmøtet, ifølge Nora Fjelddalen, som har vært kampanjeleder for Holmås.

– Vi oppfordret dem til å komme på møtet, og så har vi sagt at vi støtter Heikki, sa Fjelddalen til Dagsavisen noen timer før avstemningen.

Stilte ultimatum

Både Holmås og Chaudhry stilte klart ultimatum: Førsteplassen på stortingslista eller ingenting. Med gårsdagens resultat, sier dermed Chaudhry takk for seg i rikspolitikken etter stortingsvalget i 2013. I dag er han vararepresentant for Holmås på Stortinget, samt Stortingets 4. visepresident.

Til TV 2 i går kveld sa Chaudhry at han må i tenkeboksen når det gjelder hva han gjør videre. Men han understreket at han beholder sitt politiske engasjement.