En vant, den andre forsvant

Vinner og forsvinner: Holmås vant kampvoteringen og sikret seg førsteplassen i Oslo SV. Chaudhry derimot forsvinner ut av rikspolitikken etter gårdsdagens nederlag.
Foto: Farid Omer
I går kveld fant den mye omtalte kampvoteringen mellom Holmås og Chaudhry sted. Det ble en nervepirrende valgthriller for de 697 stemmeberettigede som møtte opp. Holmås vant mens Chaudhry forlater rikspolitikken.   

I går kveld klokken 18 startet nominasjonsmøtet i Oslo SV på Sogn videregående skole. Utover kvelden ble det klart at Holmås fikk 395 stemmer mot Chaudhrys 301, mens èn stemte blankt, skriver Dagsavisen.  

Intens mobilisering

Siden august i år fikk Oslo SV 340 nye medlemmer. Chaudhry vervet i underkant av 300 personer, mens Holmås skal ha vervet et sted mellom 40 og 50, skriver Dagsavisen. Holmås-leiren mobiliserte voldsomt og ringte til rundt 1.500 av partiets vel 2.000 medlemmer i forkant av nominasjonsmøtet, ifølge Nora Fjelddalen, som har vært kampanjeleder for Holmås.

– Vi oppfordret dem til å komme på møtet, og så har vi sagt at vi støtter Heikki, sa Fjelddalen til Dagsavisen noen timer før avstemningen.

Stilte ultimatum

Både Holmås og Chaudhry stilte klart ultimatum: Førsteplassen på stortingslista eller ingenting. Med gårsdagens resultat, sier dermed Chaudhry takk for seg i rikspolitikken etter stortingsvalget i 2013. I dag er han vararepresentant for Holmås på Stortinget, samt Stortingets 4. visepresident.

Til TV 2 i går kveld sa Chaudhry at han må i tenkeboksen når det gjelder hva han gjør videre. Men han understreket at han beholder sitt politiske engasjement.