Skal informere innvandrerforeldre om vinterklær

Korrekt kledd: minoritetsforeldre kommer ofte fra land med varmt klima, og barna er ofte mangelfullt kledd i den norske vinteren. Nå vil Familiehuset lage en flerspråklig veileder som kan rette denne situasjonen.
Foto: Andrew Vargas
Ikke alle vet hvordan de skal kle barnet sitt i vinterkulden. Nå har helsestasjon laget veileder til innvandrerforeldre.
0Shares

I forbindelse med vintersesongen har Familiehuset i bydel Gamle Oslo oversatt gode råd om hvordan man skal kle barna rett i kulden til fem språk.

Brosjyrenes skal etter planen utgis på tyrkisk, urdu, somalisk, vitnamesisk og engelsk. Dermed kan foreldre lese de gode rådene på sitt eget morsmål.

– Mange foreldre i bydelen kommer fra varmere land der det ikke er naturlig å kle seg slik vi er kledd om vinteren. Vi har flere ganger sett ganske lettkledde barn selv om det er veldig kaldt, og de mangler oftest ullundertøy. Vi har også eksempler på at barn har gått med sommersko om vinteren. Hvis barn går lettkledd i flere dager, så vil det uten tvil gå ut over helsen, sier Mehrdad Ganji, leder for enhet for forebyggende tjenester i bydel Gamle Oslo til nyhetene 24.no.

Sendes ut til barnehagene

Plakatene med rådene er nå sendt til alle barnehager i bydel Gamle Oslo. Barnehagene vil kopiere plakatene, og sørge for at foreldrene får en versjon på et språk de forstår.

– Barn som ikke er kledd for vinteren er en kjent problemstilling også for barnehagene. Derfor synes de at det er bra med brosjyrer på flere språk, sier Ganji.