Vinn eller forsvinn for SV-Heikki

Heikki eller Akhtar? Valgets kvaler er snart over for Oslo SV, som snart skal avgjøres hvem av disse to som får muligheten til å representere partiet på Stortinget.
Foto: Fotomontasje: utrop.no
I kveld klokken 18 braker det løs mellom SVs kamphaner Heikki Holmås og Akhtar Chaudhry. For da skal kampen om førsteplassen avgjøres.
0Shares

For tredje gang kjemper SVs Heikki Holmås mot partikollega Akhtar Chaudhry om en “sikker plass” på Stortinget. Holmås har vunnet de to foregående voteringene, skriver VG Nett.

En intern opptelling viste i går flertall for Chaudhry. Dette til tross for at flertallet i nominasjonskomiteen støtter opp om Holmås. Der er det tolv mot sju i favør av Holmås.

Begge kandidater har vervet stort. Partikontoret til Oslo SV melder om 340 nye medlemmer.

Spennende innspurt

Støttespillerne til Holmås har i hele høst hatt en klar oppfatning av at utviklingsministeren har et solid forsprang på Chaudhry. Etter en opptelling i helgen har det hele blitt snudd opp ned. Etter det VG får opplyst, viser Holmås-kampanjens egne tall et flertall for Chaudhry.

Sentrale kilder på Holmås sin side at det blir «fryktelig jevnt». De trekker fram at Holmås sin sjanse til å vinne mandatet er at SV-medlemmer som har vært lenge i partiet møter opp i stort antall, skriver Dagsavisen.

Uravstemningen finner sted på Sogn videregående i Oslo klokken 18.00 i kveld.