Norge nekter å innføre et tredje juridisk kjønn

Inge Gjestvang, leder for Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI) mener Norge bør være et fyrtårn for lhtbi-rettigheter.
Foto: FRI
Stortinget har stemt imot et forslag om innføring av et tredje juridisk kjønn. – De av oss som ikke er menn eller kvinner må anerkjennes som reelle mennesker med reelle liv og identiteter, skriver Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI)  som er skuffet over at forslaget ikke gikk gjennom.
417Shares

Rødt, SV og MDG stemte for forslaget.

– Flere land har allerede innført en slik kjønnskategori, heter det på FRIs nettside.

– Rett i overkant av 2 milliarder mennesker i verden har tilgang til å bytte til et tredje juridisk alternativ. Det norske lovverket gjør derfor at mennesker som i dag er anerkjent som noe annet enn kvinne eller mann i sine opprinnelsesland tvinges til å velge mellom kvinne og mann om de skal ha et norsk D-nummer eller personnummer.

FRI skriver videre at de mener at Norge bør gå frem som et foregangsland – « som et land som liker å si at vi skal være et fyrtårn for lhbti-rettigheter så vil en tredje juridisk kjønnskategori være et stort skritt i riktig retning»

– Ved en slik lovendring vil den norske stat anerkjenne sine innbyggere og på sikt bedre livene til en gruppe som i dag blir utsatt for mye diskriminering, hatefulle ytringer og mobbing.