Står sammen mot jødehat-beskyldninger

Forsvarer 17-maikomitéens leder: forstander og leder i Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn (midterst på bildet) er kritisk til de som har anklaget 17-maikomitéens leder Shoaib Sultan for å være jødehater.
Foto: Claudio Castello
Ervin Kohn, forstander og leder i Det Mosaiske Trossamfund mener kritikken av 17.mai-komitélederen er helt usaklig.
0Shares

I januar ble det kjent at Shoaib Sultan, rådgiver i Antirasistisk senter, skal lede 17. mai-komiteen i Oslo i år. Det førte til at det ble opprettet en Facebook-gruppe som krevde Sultans fratredelse fra vervet, skriver Vårt Land.

Sultan blir i gruppen blant annet beskrevet som “islamist, jødehater og homohater”. Videre blir det også hevdet at han arbeider aktivt for å innføre sharia i Norge.

Ervin Kohn, forstander og leder i det Mosaiske Trossamfund mener overfor avisen at kritikken er helt usaklig.

– Åpenbart er det slik at at de som kaller Sultan for jødehater er forutinntatte mennesker som har visse forestillinger om ham. Heldigvis er Facebook gruppen som støtter ham, flere ganger større enn gruppen som vil fjerne ham som komitéleder, sier Kohn, og viser til at Sultan i flere kommentarer og intervjuer i pressen har gitt klart uttrykk for at han er sterk motstander av antisemittisme.

Bør kartlegges
Lederen av det Mosaiske Trossamfund, Kohn, har tatt til ordet for at jødehat blant muslimer bør kartlegges. Han får støtte av Sultan (bildet).

Foto: Arkiv.

– Vi trenger kunnskapen om hvor omfattende muslimsk antisemittisme er i Norge og hvem disse personene er, sier Sultan til Vårt Land.