Naboen ga kunnskap om prevensjon

Reddet av prevensjon: fembarnsmoren Hoodo Ali Aden trodde hun ikke noe valg, inntil naboen introduserte henne for prevensjonsmidler. Nå han hun fast inntekt og langt mer kontroll over livet sitt.
Foto: Wikimedia Commons
Etter at Hoodo Ali Aden lærte om prevensjon av naboen og fikk jobbe i en barnehage, har hun skaffet seg sin egen arbeidsplass.¨
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

– Jeg trodde ikke jeg hadde noe valg, sier Hoodo Ali Aden fra Somalia som er med i NRK sin dokumentarserie Dalen vår. For 15 år siden forandret hun livet sitt totalt.

«Hvor mange barn har du egentlig tenkt å få? Tenker du ikke? Du er alene i Norge, og har ingen til å hjelpe deg!» sa naboen hennes til henne.

– Den gangen visste jeg ikke om prevensjon. Jeg visste ikke at jeg kunne sende barna i barnehagen. Jeg vurderte ikke en gang om jeg hadde lyst til å jobbe, for jeg trodde det var uaktuelt. Jeg kunne jo ingenting, forklarer Hoodo fortiden sin.

Etter at naboen tok grep, fikk hun også jobbe med somaliske barn i samme barnehage.

Har egen butikk
I dag driver Hoodo sin egen butikk på Grønland i Oslo. Lokalet er fylt fra gulv til tak av klær i fargerike og skinnende stoffer, feminine sko, skjønnhetsprodukter, vesker og smykker.

Her jobber hun lange dager, og kjøper selv inn varene i Dubai noen ganger i året. Fem barn mellom 6 og 18 år er vant til at de må ta ansvar hjemme. Husarbeidet fordeles etter en liste, og alle må bidra, skriver nrk.no

Ifølge tall fra Statiststisk sentralbyrå (SSB) er kun 2 av 10 somaliske kvinner i Norge i arbeid. Ingen andre innvandrergrupper har en så lav andel kvinner i arbeid utenfor hjemmet.