Arbeidsinnvandreres rolle og rettigheter i norsk arbeidsliv

Foto: Wikimedia Commons
Author Recent Posts Claudio Castello Latest posts by Claudio Castello (see all) Flere eldre innvandrere vil prege omsorgstjenestene - 29.09.2022 Oslo International Flamenco Festival: La Leyenda del Tiempo - 29.09.2022 Verdensdagen for eldre - 29.09.2022 Tilstrømningen av arbeidsinnvandrere til Norge har økt de siste årene, blant annet som en følge av økonomisk krise i Europa. […]
0Shares

Tilstrømningen av arbeidsinnvandrere til Norge har økt de siste årene, blant annet som en følge av økonomisk krise i Europa. Prognoser tilsier at denne tilstrømningen vil fortsette og kanskje også øke i årene som kommer. Hvor godt forberedt er vi egentlig på dette? Er det norske systemet for arbeidslivsregulering i stand til å møte utfordringene? Bør vi tilrettelegge bedre for norskundervisning, informasjon om bolig- og arbeidsmarked, arbeidslivets regler, regler om innvandring og lignende? Og bør arbeidsinnvandrere møtes som midlertidig arbeidskraft eller som mennesker som skal inkluderes i det norske fellesskapet?

Seminardelen vil blant annet inneholde en politikerdebatt med panel bestående av Per-Kristian Foss (H), Olivia Corso Salles (SV), Laila-Marie Reiertsen (FrP), Rebekka Borsch (V) og Thor-Erik Forsberg (AP). Møteleder er tidligere valgkommentator i NRK, Geir Helljesen.

Seminaret avholdes på Håndtverkeren konferansesenter i Rosenkrantzgate 7, Oslo. Vedlagt er detaljert program. Ta kontakt med undertegnede om dere er interessert i å delta på seminaret. Spesifiser gjerne om dere er interessert i en av delene eller hele seminaret.