Fadime-drapet blir dramaserie på TV

Fadime Şahindal ble utsatt for æresdrap i 2002. Livshistorien hennes blir til TV-serie.
Foto: Eva Tedesjö
Æresdrapet på Fadime Şahindal rystet Sverige og hele verden. Neste år, 20 år etter dødsfallet, slipper Viaplay dramaserien Fadime, basert på de siste årene av livet hennes.
128Shares

Opptakene av Fadime begynner i sommer og blir en Viaplay Original på seks episoder produsert av Storyfire. Serien får premiere på Nordic Entertainment Groups strømmetjeneste Viaplay i 2022, ifølge Viaplay.

Serien finner sted mellom 1997 og 2002 og er en kjærlighetshistorie om Fadime, en modig og lidenskapelig ung kvinne som ønsker å leve med kjæresten Patrick, til tross for at hennes konservative far og bror truer med å drepe henne for å bevare familiens ære.

Fadime er en av de vanskeligste og viktigste historiene vi har taklet så langt hos Viaplay, og det er et stort ansvar å fortelle om livshistorien hennes. Hun har vært et forbilde for mange, og dessverre er hennes tragiske slutt like relevant i dag, sier innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam.

Får eksperthjelp

Gjennom hele produksjonsprosessen vil en rekke eksperter være tilgjengelige, gjennom et etisk råd bestående av tolv personer, for konsultasjon om æresrelaterte spørsmål. Dels for å utvide perspektivet på æreskultur som ikke bare er isolert til bare en etnisk gruppe, delvis for å skildre familietragedien realistisk.

Rådet vil være involvert i alle faser før, under og etter innspillingen for å sikre at sakene blir behandlet på en riktig og korrekt måte.

– Fadime som navn er kjent for mange, men ikke så mange kjenner hele historien hennes. Det er viktigere enn noen gang å fortelle, ikke minst for et yngre publikum, sier Leif Ericksson som var Fadimes advokat.