Lege erklærte at George Floyd trolig døde av kvelning

Legen som erklærte George Floyd for død, vitnet mandag om at han på dødstidspunktet anså kvelning som den mest sannsynlige dødsårsaken.
14Shares

I retten uttalte Bradford Langenfeld, som hadde vakt på Hennepin County Medical Center, at basert på informasjonen han hadde, var død ved kvelning «mer sannsynlig enn de andre mulighetene».

Han sa at Floyds hjerte hadde stanset før han kom til sykehuset, og at han ikke ble fortalt om noen forsøk fra politi eller forbipasserende på å gjenopplive ham, men at ambulansepersonell fortlalte ham at de hadde forsøkt i 30 minutter, uten resultat.

Paramedicen som kom til stedet mens politimannen Derek Chauvin fortsatt hadde kneet på halsen til Floyd, sa i forrige uke at han var død allerede da.

Den tidligere politimannen er tiltalt for forsettlig og forskjellige grader av uaktsomt drap på Floyd 25. mai i fjor. Chauvin presset kneet mot afroamerikanerens hals så lenge og hardt at han døde.

Chauvins forsvarer hevder at han bare gjorde det han var opplært til, og at Floyds døde som følge av rusproblemer og underliggende sykdom.

Blir Chauvin funnet skyldig, risikerer han opp til 40 års fengselsstraff.