– Norskpakistanske kvinner er de beste på integrering

 
Foto: Geoung Bae
Hvilken annen minoritet er så integrert og engasjert i samfunnet?, skriver TV2-journalist Kadafi Zaman på bloggen sin.
0Shares

– Hadia Tajik er landets kulturminister. Iram Haq er regissøren som har gitt Norge Oscar-håp. Mahrukh Ali er nyhetsanker på riksdekkende TV. Shazia Sarwar er kommentator i Norges største avis. Selma Ilyas er dommer i Oslo tingrett. Og Mahmona Khan er ungdomsbokforfatteren som topper Oslo-bibliotekenes utlånslister. Felles for alle disse kvinnene er at de har foreldre som kom fra Pakistan til Norge for å få et bedre liv, argumenterer han på blogg.tv2.no.

Zaman (bildet) viser til at listen over ressurssterke og suksessrike norskpakistanske kvinner som er godt synlige i det offentlige rom kan gjøres mye lengre.

– Enda lenger blir den når vi inkluderer leger, advokater, psykologer og økonomer. Andelen som f. eks studerer medisin i Norge og utlandet er langt høyere enn andelen i befolkningen.

Engasjement
Han forteller også om den enorme klassereisen siden de første pakistanerne kom til Norge som gjestearbeidere på 70 tallet.

– Hvilken annen minoritet er så integrert og engasjert i samfunnet? Bruk noen minutter og tenk på det. Hvor mange synlige norsk-vietnamesiske, norsk-iranske, norsk-marokkanske kvinner er det i Norge?

Les hele blogginnlegget her.