Utenlandsadopterte deler sine historier i ny podkast

Sandra Jimena Engen Birkeland og Niklas Jung Hansen har fått mange positive tilbakemeldinger fra andre utenlandsadopterte på podkasten 99 % Norsk.
Foto: Julie Skui Olsen
Med podcasten "99% Norsk" ønsker Sandra Jimena Engen Birkeland og Niklas Jung Hansen å belyse temaer som adopsjon, identitet, etnisitet, fordommer og rasisme.
423Shares

De er begge utenlandsadopterte – Niklas fra Sør-Korea og Sandra fra Colombia.

– Vi oppdaget at vi har en del felles opplevelser knyttet til å være adoptert så vi bestemte oss for å starte en podcast om det, sier Niklas.

Ulike bakgrunner og opphav

I 99 % Norsk forteller de om egne erfaringer og hvordan disse har påvirket deres selvbilde og identitet. De lar også gjester med ulike bakgrunner og opphav slippe til med sine historier. De to første episodene er nå tilgjengelige på Sportify.

Tilbakemeldingene de har fått har vært varierte, forteller Niklas:

Flere har sagt at episodene både har vært lærerike og underholdende, noen har delt utfordringer og episoder som de selv har opplevd og som de gjerne vil høre mer om. Det ble helt tydelig allerede etter første episode at dette er en tematikk som mange utenlandsadopterte synes er underkommunisert og som de engasjerer seg i.

Sandra og Niklas tilpasser tematikken og problemstillingene til hver enkelt gjest. De har også planlagt å invitere gjester der en eller begge foreldrene til gjestene er av en annen opprinnelse, nasjonalitet eller opphav. Søndag kommer episode nummer tre i podkasten.