– Frp har sviktet seg selv

Per Sandber, leder justiskomiteen på Stortinget
Foto: FrP
Per Sandberg kritiserer Fremskrittspartiet for håndteringen av innvandringssaker i sin biografi. 
0Shares
Avatar
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

I Per Sandbergs biografi, som slippes i morgen beskriver han nedturen etter det gode stortingsvalget i 2009, om «entusiasmen som forsvant», skriver tv2.no.

«12. januar brøt asylsaken med Maria Amelie løs for alvor. Vi håndterte den på en amatørmessig måte og bommet fullstendig. Med ett forsvant bunnen ut av et av de viktigste områdene Frp hadde hatt eierskapet til, nemlig innvandringspolitikken. Det som til da hadde vært partiets sterkeste kort, ble delvis pulverisert og tilintetgjort i løpet av noen få hektiske dager,» skriver Sandberg.

– Har mistet fotfestet
Han beskriver hvordan partiets daværende innvandringstalsmann Per-Willy Amundsen ble sendt ut i debatter for å forsvare at utsendte Maria Amelie kanskje burde få opphold likevel.

«Han visste at han gikk på tvers av partiets politikk og at det rokket ved grunnvollene. Hvorfor skulle Maria Amelie sendes ut når mulla Krekar fikk bli, var innfallsvinkelen. Det skulle liksom være den retoriske genistreken fra Siv og Fredrik Färber. FrP mistet fotfestet,» formulerer Sandberg i boken sin.

Sandberg gjorde i følge seg selv sitt beste for å bøte på skadene, og forsøkte å kommunisere at partiet ikke hadde endret syn i innvandringspolitikken.

 
Amundsen, som nå er statssekretær i Kommunaldepartementet vil ikke kommentere kapittelet om Marie Amelie-saken og innvandring overfor tv2.no.