Ukas sitater

 
Foto: Pete Souza
Samlet fra nasjonal og internasjonal innvandringsdebatt.
0Shares

– Vi må innse at fri flyt har blitt en utløser for store forflytninger av mennesker, på grunn av store forskjeller i inntekt. Fri flyt burde ikke handle om å eksportere barnetrygd.

Storbritannias statsminister David Cameron (bildet) til The Times 27.11, om frykten for at innvandring kan gi større belastning på trygdesystemet.

– Nordmenn som emigrerte til Nord-Amerika sendte også penger hjem, hentet resten av familien, grupperte seg og tviholdt det lille norske de hadde igjen. Høres dette kjent ut? 

Gita Simonsen, masterstudent i journalistikk ved UiO/HiOA, i meningskronikken sin Innvandring i Norge – et angrep?, publisert 22.11 i Dagbladets nettutgave.

– Ca. 12 prosent av velgerne mener at Sverigedemokraterna har den beste innvandringspolitikken. 21 prosent synes at Sverige bør ta imot færre flyktninger. Når det likevel er bare ni til ti prosent som vil stemme SD, skyldes det at innvandring ikke er så viktig for folk at det avgjør deres valg av parti. Først når temaet får stor oppmerksomhet, vil partiet kunne melke ut sitt ekstrapotensial.

Statsviter Jonas Hinnfors ved Göteborgs universitet til Aftenposten (28.11) om innvandringsdebatten i Sverige.

– I kampanjer som #norskrasisme glemmer man at det skal to til for å danse tango. På 80- og 90-tallet var det i utgangspunktet ikke noen påfallende negative holdninger til innvandrerungdom, men man fikk fort slike holdninger på grunn av måten mange oppførte seg på. Kvinnesynet disse viste gjorde eventuell skepsis berettiget.

Nina Hjerpset-Østlie, journalist i det islamkritiske nettstedet document.no. til Nettavisen (24.11).

Linken til illustrasjonsbildet.