Reagerer på flygeblad

Slik ser det sterkt rasistiske flygebladet som FMI har sendt ut til ulike husstander i Nordfjordeid. Flere av innbyggerne har reagert negativt.
Foto: Skjermdump/fmi.as
Folkebevegelsen mot innvandring (FMi) har delt ut flygeblad på Nordfjordeid. Flere har reagert negativt.
0Shares

– FMI er en hatefull organisasjon, som er tuftet på forakt for andre mennesker, sier Nordfjoreid-innbygger Kjell Einar Skrede til NRK Sogn og Fjordane.

Skrede er en av flere hundre som har fått flygebladet i postkassen. I flygebladet står det at Norge er «iferd med å bli et kriminalisert, flerkulturelt kaos. Et fremtidig narkotikahelvete som utsletter vår nasjonalstat og gjør tilværelsen ulevelig for våre etterkommere.»

– Alle har rett til eget hjemland

 
Foto : Henrik Kreilisheim

Formann Bjørnar Røyset i FMI vil ikke kalle det hat og forakt.

– Vi mener at alle har rett til eget heimland, det har ingenting med hat å gjøre. Vi er et folkeslag som heter nordmenn. Vi har like stor rett til å eksistere som eget folk som en eller annen indianerstamme i Sør-Amerika. Sier man det, blir man sett på som rasist.

Forfatter Øyvind Strømmen har skrevet flere bøker om innvandringskritiske organisasjoner og fulgt miljøet på nettet i en årrekke. Han sier FMI er en svært liten, men ekstrem organisasjon.

– Jeg vil tenke det er snakk om et par-tre hundre medlemmar. De har hatt sentrale medlemmar som har gått langt i å uttrykke om ikke støtte, så forståelse for Breivik. Svært mange vil oppfatte disse som fremmedfientlige, rasistiske og hatske, sier Strømmen til NRK Sogn og Fjordane.