NGO: Nesten 2.000 venezuelanske flyktninger drept i Colombia på fem år

Nærmere 2.000 flyktninger fra kriserammede Venezuela ble drept i Colombia mellom 2015 og 2020, og ytterligere 836 er savnet, ifølge lokal flyktningorganisasjon.
599Shares

Ifølge den colombianske flyktningorganisasjonen Consultancy for Human Rights and Displacement (CODHES) blir stadig flere venezuelanske flyktninger drept i Colombia.

Mellom 2015 og 2020 ble minst 1.933 venezuelanske flyktninger drept i landet, noe som er 2,8 ganger høyere enn den nasjonale drapsraten.

I rapporten, som bygger på offisielle tall og klager, kom det fram at situasjonen mange venezuelanere befinner seg i, fører til at de ofte blir ofre for diskriminering, fremmedfrykt og stigmatisering i Colombia.

I den samme femårsperioden ble 2.319 venezuelanere, for det meste mindreårige jenter, utsatt for seksuelle overgrep i landet.

Spesialutsendingen til FNs høykommissær for flyktninger, Eduardo Stein, opplyser at mellom 1.600 og 2.000 mennesker nå forlater Venezuela daglig.

– De fleste drar først til Colombia, men halvparten fortsetter letingen etter gode arbeidsforhold i land som Ecuador, Peru, Chile og Argentina, sier Stein i et intervju med den amerikansk-venezuelanske fjernsynsstasjonen TVV.

Av de rundt 6 millioner menneskene som har flyktet fra Venezuela siden krisen begynte, har 1,8 millioner slått seg ned i Colombia.