Marine Le Pen gjenvalgt som partileder

Rassemblement national, tidligere Front national, har gjenvalgt Marine Le Pen som partileder.
Marine Le Pen er med stort flertall gjenvalgt som partileder for Frankrikes høyreorienterte opposisjonsparti Nasjonal samling.
128Shares

– Vi kommer ikke til å gå tilbake til Nasjonal front, sa Le Pen på partiets landsmøte i Perpignan sør i landet søndag.

Hun viste til partiets gamle navn og sa hun var stolt over at hun har snudd et rasistisk og antisemittisk parti til å bli et ansvarlig parti.

Le Pen fikk 98,35 prosent av stemmene, og det var ingen motkandidater. Hun har ledet ytre høyre-partiet i over ti år. Partiet ble grunnlagt av hennes far Jean-Marie Le Pen i 1972.

Nasjonal samling gikk på en stor smell i de regionale valgene som ble avholdt i slutten av juni. Partiet kom ikke til makten i noen av regionene valget sto om.

På landsmøtet sa Le Pen at henne største suksess så langt går på det ideologiske.

– Vi hadde rett om innvandring, om samfunnets vei nedover inn i en vill tilstand, om globalisering og om så mange andre temaer som har dominert den politiske debatten, sa hun.

Le Pen tegnet et mørkt bilde av et land plaget av gjengledere, islamister og mafia, og hun lovet å gjenopprette statens sterke rolle.

Om cirka ni måneder ønsker hun å stille som kandidat i presidentvalget. Hun håper da å komme til runde nummer to, der motkandidaten muligens vil være sittende president Emmanuel Macron.