Ikke klarhet om asylavtale

Foto: flickr.com.
Foto:Daniel Rugaas/Flickr
Asylforhandlingene er underveis, men partene har enda ikke blitt enige. Torsdag kveld møtes de til nytt forhandlingsmøte. 
0Shares
Avatar
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Asylforhandlingene var et hett tema på møtene i stortingsgruppene til regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og samarbeidspartiene Venstre og KrF onsdag kveld, melder ABC Nyheter.

Samtidig som samarbeidspartiene og Høyre sier at de tror det blir enighet, gjør både Skei Grande og KrFs forhandler Geir Jørgen Bekkevold det klart at det fortsatt er reelle forhandlinger det er snakk om.

Trenger mer tid
Begge sier de har fått med seg innspill fra sine stortingsgrupper på punkter som det er vanskelig å svelge i det tekstutkastet som nå ligger på forhandlingsbordet.

En annen kilde, som står forhandlingene nær, sier til NTB at det ikke er sikkert at det blir presentert noen avtale torsdag – slik mange mener det ligger an til.

– All erfaring tilsier at vi må holde muligheten åpen for at vi trenger ytterligere tid på oss, sier vedkommende.

Krevende prossess
Etter forhandlingsmøtet mandag kveld sa Bekkevold til NTB at man var nær en avtale.

– Jeg holder fast ved det. Nå tar jeg med meg innspillene fra gruppa og ser frem til møtet i morgen, sier han.

Høyres forhandler Ingjerd Schou sier at forhandlingene er krevende, men at tonen er god. Utkastet ble tatt godt imot av Høyres gruppe onsdag, og Schou er optimist med tanke på å forene ytterpunktene der Venstre og KrF ønsker liberalisering og Frp ønsker innstramminger.

Ifølge flere medier skal Fremskrittspartiets forhandlere ha blitt irritert over at Venstre og KrF vil sikre seg innflytelse også over fremtidig asylpolitikk som ikke blir omfattet av den avtalen som nå forhandles frem.

– Jeg har ingen kommentar til noe som er tema for forhandlinger. Det ble for øvrig ikke fattet noe vedtak i vårt gruppemøte, sier Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik til NTB.