Navarsete og Tybring-Gjedde vil ha ny vurdering av sakene til eks-ansatte afghanere

Sammed med Sp-politiker Liv Signe Navarsete vil Frps Christian Tybring-Gjedde ha en ny vurdering av afghanske asylsøkere som har jobbet for norske styrker.
Både Liv Signe Navarsete (Sp) og Christian Tybring-Gjedde (Frp) syns Norge bør behandle oppholdssøknaden til eks-ansatte afghanere i Forsvaret på nytt.
620Shares

– Regjeringen må gå gjennom sakene til tidligere ansatte, som har fått avslag, på nytt. Slik lyder kravet fra Senterpartiets forsvarspolitiske talskvinne Liv Signe Navarsete til regjeringen, melder Vårt Land.

Mandag pågikk det harde kamper i Mazar-e-Sharif i Balkh-provinsen, der norske styrker var stasjonert fram til 2014. Byen kan bli den neste provinshovedstaden som erobres av Taliban.

Mens de som jobbet som tolk i det norske forsvaret fikk oppholdstillatelse etter uttrekkingen fra Afghanistan, fikk de med andre jobber avslag. Blant dem er flere som jobbet med renhold og vedlikehold på norske Camp Nidaros i Mazar-e-Sharif, og som nå frykter for livet.

Også Fremskrittspartiet vil at regjeringen griper inn.

– De som har jobbet tett med Forsvaret i Afghanistan, og som tidligere har fått avslag, bør få sakene vurdert på nytt, fastslår forsvarspolitisk talsmann Christian Tybring-Gjedde i Frp.

– Men Norge skal kun gi oppholdstillatelse til enkeltpersoner, ikke til hele familier, og de skal komme som en del av Norges kvoteflyktninger, legger han til.