Kastet ut av leilighet etter to dager

Khoshal Shinwarai (22) leter nå etter nytt sted å bo. Han ble kastet ut av leiligheten etter to dager etter at husverten uttrykte at han ikke ville ha "hans folk" i sitt hus. Shinwarai reagerer på den rasistiske tonen i brevet fra husverten.
Foto: screenshot: http://www.nordlys.no/bolig/article7298352.ece
Khoshal Shinwarai (22) fikk tidlig beskjed av huseier at han var uønsket i leiligheten. – Jeg vil ikke ha Mitt Hus fyldt med dine folk, "forstått", sto det blant annet i brevet fra huseieren. 
0Shares
Avatar
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

– Jeg fikk nøklene på lørdag, etter å ha signert leiekontrakt og gitt husverten 10.000 kroner rett i hånda. Så gikk det bare to dager før han tok seg inn i leiligheten og la fra seg dette brevet på stuebordet, forteller Khoshal Shinwarai (22) fra Tromsø til Nordlys.

Etter å ha flyttet inn samme dag trodde Shinwarai at alt var i orden. Helt til de to dager senere, på mandag, kom ut i stua og fant utkastelsesbrevet fra husverten.

– Han hadde gått inn i stua mens jeg var på soverommet og lagt fra seg brevet. Da jeg så dette ringte jeg politiet for å be om hjelp. De anbefalte meg å flytte ut på dagen, og så heller anmelde dette i ettertid.

Truet med å ringe politiet
22-åringen valgte dermed å pakke samme sakene sine. Han vasket rundt i leiligheten og tok kontakt med husverten, som bor i samme huset, for å levere nøklene.

– Han ba oss komme oss ut og mente at vi hadde ødelagt huset hans. Husverten nektet å se over leiligheten, og sa han skulle ringe politiet. Da sa jeg at jeg allerede hadde snakket med politiet, og hvis han ringte dem ville jeg vente her med nøklene til de kom.

Ulovlig
Nordlys har vært i kontakt med husverten som Shinwarai har signert kontrakt med. Overfor Nordlys hevder han at Shinwarai ikke har betalt for seg, og at det var derfor han valgte å kaste ham ut.

Videre så skal altså utkastelsen ha skjedd bare to dager etter at kontrakten er signert? Du er vel klar over at ifølge Husleieloven har man ikke lov til dette?

– Kontrakten kan du tørke deg et visst sted med. Jeg eier leiligheten og kan kaste ut hvem jeg vil.

Shinwarai peker videre på at han reagerer på det han kaller en rasistisk tone i brevet du har lagt igjen på stuebordet hans. Hva tenker du om dette?

– Nei, det har ingenting med rasisme å gjøre, og hva både han og du synes om brevet, driter jeg i, svarer husverten, og følger opp med å legge på røret.